De Rijksinkoopopleiding (RIO1); Update

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het neerzetten van de RIO1. Met als resultaat de start van de eerste lesdag op 29 september! We zijn nu al weer bij dag 7 van de RIO1.

De Rijksinkoopopleiding (RIO1); Update

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het neerzetten van de RIO1. Met als resultaat de start van de eerste lesdag op 29 september! We zijn nu al weer bij dag 7 van de RIO1.

Dag 7 van de RIO1: marktonderzoek en methodiek
Dinsdag 8 december stond dag 7 gepland. Deze lesdag bestond uit twee lesonderwerpen. De ochtend stond in het teken van marktonderzoek. Ter voorbereiding op dit lesonderwerp gingen de deelnemers aan de slag met de teamopdracht. De docent legde op de dag zelf onder andere uit waarom en hoe je een marktonderzoek doet. Daarin was ook aandacht voor de Kraljic matrix.

In de middag kwamen de verschillende gunningsmethodieken die je kan gebruiken aan bod. Na eerst de theorie behandelt te hebben, kregen de deelnemers gelijk de mogelijkheid het geleerde in de praktijk te brengen.

En verder: in 2021 staan er vier uitvoeringen van de RIO1 gepland
In 2022 maar liefst 9 uitvoeringen. De omvang van de Rijksinkoopopleidingen bij de Rijksacademie neemt dus toe. Daarnaast zetten we momenteel al de eerste stappen voor de ontwikkeling van de volgende opleiding(en) binnen het curriculum. Dat vraagt iets van ons team, dat gelukkig met de omvang van de opdracht meegroeit.

Heb je vragen?
Kijk hier of neem contact op Ellen ter Horst (projectleider Rijksinkoopopleidingen).