Hoe schrijf ik de ideale notitie?

Dat is de vraag waarmee twee lichtingen financial trainees de afgelopen weken aan de slag zijn gegaan tijdens de online workshop Notitie schrijven. De workshop werd verzorgd door collega’s van de directie Communicatie van het Ministerie van Financiën. Tijdens een gezamenlijke startbijeenkomst werd het belang van heldere, bondige notities onderstreept door onder andere Coen Hogendoorn (directeur IRF), Alide Groenveld (Bestuursondersteuning en –Advies) en Esther van der Voort (auteur van het boek 'Weg met wollig!'). 

Dat is de vraag waarmee twee lichtingen financial trainees de afgelopen weken aan de slag zijn gegaan tijdens de online workshop Notitie schrijven. De workshop werd verzorgd door collega’s van de directie Communicatie van het Ministerie van Financiën. Tijdens een gezamenlijke startbijeenkomst werd het belang van heldere, bondige notities onderstreept door onder andere Coen Hogendoorn (directeur IRF), Alide Groenveld (Bestuursondersteuning en –Advies) en Esther van der Voort (auteur van het boek 'Weg met wollig!'). 

Na de startbijeenkomst gingen de trainees aan de slag met een huiswerkopdracht: het schrijven van een notitie aan onze minister-president. In de workshops zijn de structuur van een notitie en de verschillende doelgroepen waarvoor je een notitie kan schrijven besproken. Daarnaast hebben de trainees geleerd om passieve en complexe zinnen om te vormen tot actieve, heldere zinnen en om jargon te mijden.

Veel dank aan Vanda de Haan, Tessa van Beest en Joris van de Kerkhof voor het verzorgen van de interactieve, leerzame workshop. Deze trainees staan in de startblokken om een bijdrage te leveren aan (meer) heldere en bondige notities binnen de Rijksoverheid!