Traineecafé De digitale wijksafari

Wat levert feedback van burgers op voor mij als ambtenaar? En hoe kan ik die feedback organiseren?

Deze vragen stonden centraal tijdens het online trainee-café op 11 juni. Trainees gingen in gesprek met ervaringsdeskundigen aan de hand van een succesvol praktijkvoorbeeld waarbij rijksambtenaren hun beleid toetsen met burgers en ondernemers om het nog beter aan te laten sluiten op de praktijk. Dit praktijkvoorbeeld, genaamd 'de digitale wijksafari', vond plaats in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Wat levert feedback van burgers op voor mij als ambtenaar? En hoe kan ik die feedback organiseren?

Deze vragen stonden centraal tijdens het online trainee-café op 11 juni. Trainees gingen in gesprek met ervaringsdeskundigen aan de hand van een succesvol praktijkvoorbeeld waarbij rijksambtenaren hun beleid toetsen met burgers en ondernemers om het nog beter aan te laten sluiten op de praktijk. Dit praktijkvoorbeeld, genaamd 'de digitale wijksafari', vond plaats in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarbij toetsten beleidsmedewerkers de zogenaamde strategiekaart voor Directie Veiligheidsbeleid voor de komende kabinetsperiode aan een groep burgers. Dat was echter voor hen een verrassing, want ze dachten dat ze dit beleidsstuk zouden gaan presenteren aan collega’s.  

Astrid Feiter (Haags Verhaal) interviewde tijdens het café Stefan Scheeringa (Ministerie van Justitie en Veiligheid), Iris Bourne (ondernemer en burger) en Marcel van de Ven (eigenaar Van de Ven Training en Advies) over de opzet en opbrengsten van de digitale wijksafari.