Haal meer uit gesprekken met topambtenaren en volg de opleiding Communiceren op strategisch niveau

Effectiever gesprekken voeren met topambtenaren? In de opleiding Communiceren op strategisch niveau werk je samen met topambtenaren en docenten aan je (inter)persoonlijke effectiviteit binnen de Rijksoverheid.

 “De opleiding zet je echt aan het denken. Je oefent en krijgt direct feedback. Dat is best confronterend. Je leert hoe je gesprekken effectiever en efficiënter kunt voeren”, vertelt deelnemer Nicole Voets, manager Schenk- en Erfbelasting bij de Belastingdienst.

Jouw praktijkvraag bepaalt het programma

Verwacht bij deze opleiding een flexibel programma. Projectmanager Yvette van Domburg licht toe dat je samen met de docenten aan de slag gaat met een eigen casus.

Uitgangspunt bij de opleiding zijn jouw talenten en eigen werkcontext zodat je gericht werkt aan je krachten en verbeterpunten. Je voert tijdens de opleiding gesprekken en oefent met trainingsacteurs en een topambtenaar.

Je gaat ook aan de slag met de bijzonderheden van de overheidscontext en inzicht krijgen in het politieke krachtenveld. Yvette: “Juist inzicht in de overheidscontext is belangrijk onderdeel van succesvol communiceren bij het Rijk.”

Deelnemer Nicole: “Hoe pak je gesprekken strategisch goed aan?”

 “Ik merk dat de communicatie binnen de overheid anders is door de brede en complexe context“, vertelt Nicole over haar overstap vanuit de commerciële sector naar de Rijksoverheid twee jaar geleden.

Nicole vervolgt: “De brede context van de Rijksoverheid triggerde mij om deze opleiding te doen. Ik heb met veel mensen te maken, van technici, eindgebruikers tot directies van verschillende ketens. Dat zijn verschillende werelden. Je wil iedereen in zijn behoefte voorzien en tegelijk volgende stappen zetten. Hoe pak je gesprekken strategisch goed aan?”

“Door de opleiding ben ik in mijn gesprekken nog bewuster van hoe ik bepaalde zaken overbreng. Belangrijk hierbij is de rust te behouden in gesprekken. Zo houd je de dialoog gaande en werk je samen aan oplossingen.”

Meer weten over de opleiding en de inschrijfmogelijkheden?

Ga naar Opleiding | Library | Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering (studytube.nl) Daar vind je de volledige informatie, uitvoeringsdata en de aanmeldmogelijkheden.