Economie

 

De werking van Brussel
  • Uitvoeringsdata n.n.b
Economie van de overheid
  • Uitvoeringsdata n.n.b
Economie van de publieke belangen
  • ma 10 sep, ma 17 sep, ma 24 sep, ma 01 okt, vr 12 okt
Economie voor beleidsmakers
  • vr 02 nov, vr 09 nov, vr 16 nov, vr 23 nov
Masterclass economie en beleid
  • Uitvoeringsdata n.n.b
Zomerschool economie en beleid
  • Uitvoeringsdata n.n.b
De werking van de Nederlandse economie
  • wo 19 sep, wo 26 sep, wo 03 okt
Digitale platformen
  • Uitvoeringsdata n.n.b

Ook interessant voor economen:

Inzicht in kwaliteit van beleid
  • ma 03 dec, di 04 dec, ma 10 dec, di 11 dec

De opleidingsprijzen voor het opleidingsprogramma 2018 zijn aangegeven exclusief BTW. In 2018 brengen we een BTW tarief van 21% in rekening, voor deelnemers buiten (eigen kring) het publiekrechtelijk lichaam Rijksoverheid. Wat verstaan we buiten en binnen het publiekrechtelijk lichaam Rijksoverheid? klik hier

Toelichting economieprogramma

De economieopleidingen van de Rijksacademie vergroten je kennis van de economische samenhangen en economische instituties. Zij laten je bovendien kennismaken met de argumenten pro en contra verschillende vormen van overheidsoptreden en bieden je inzicht in de effecten van uiteenlopende beleidsmaatregelen. De opleidingen zijn niet alleen voor economen bedoeld, maar nadrukkelijk ook voor niet-economen. Zij stellen je beter in staat om het financieel-economische nieuws te volgen, ze bieden je inzicht in de achtergronden van het gevoerde financieel-economische beleid en ze helpen je bij het nadenken over de vormgeving van het beleid op uiteenlopende terreinen.

In de economieopleidingen wordt onder meer aandacht besteed aan de actuele economische situatie alsmede aan actuele economisch-politieke vraagstukken en het actuele financieel-economische beleid. Deelnemers waarderen volgens evaluaties deze aandacht. De opleidingen hebben voorts in hoge mate een interactief karakter. Deelnemers worden dus volop in staat gesteld om vragen te stellen en om mee te discussiëren. Over de exacte onderwerpen die aan bod komen beslissen de deelnemers vaak mee. Een ander kenmerk van de economieopleidingen is het hoge praktische gehalte. De docenten schenken dus voortdurend aandacht aan de betekenis van de behandelde lesstof voor de beleidspraktijk.