Masterclass HR Actueel

In het najaar 2017 zijn gesprekken gehouden met leidinggevenden binnen de Rijksoverheid waaruit twee behoeften naar voren kwamen. Een modulair opgezet opleidingsprogramma voor HR-adviseurs.  En vanuit leidinggevenden zelf, de wens om kennis over gedragen te krijgen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van personeel- en organisatieontwikkelingen.

Voor
Teamleiders, afdelingshoofden, middenmanagers uit de HR-kolom en leidinggevenden van beleids-, uitvoerings-, toezichts- en kaderstellingen organisatieonderdelen.

Daarom deze opleiding
  • kennis nemen van de laatste ontwikkelingen op gebied van HR, verzorgt door sprekers vanuit universiteiten en markt;
  • kennis nemen van de laatste HR-ontwikkelingen binnen de rijksdienst;
  • voor leidinggevenden biedt deze masterclass mede de mogelijkheid zicht te krijgen in de onderdelen van het modulair opgezet opleidingsprogramma voor HR-adviseurs, die voor hun personeelsleden/adviseurs interessant zijn.

Programma Masterclass HR-actueel, 23 april 2018

9.15-9.30 uur
Binnenkomst en ontvangst
9.30 uur
Welkom en opening, door Tessa Schalm-Beek
9.45 uur
Inleiding Nieuwe Rechtspositie door Lionel van den Berg en Aart Jan Verhagen
naar verwachting wordt op 1 januari 2020 het Burgerlijk Wetboek van kracht op de rechtspositie van de ambtenaar. Wat betekent dit voor HR-kolom, managers en medewerkers? Waar heeft u als HR-leidinggevende rekening mee te houden? De HR-adviseurs worden geïnformeerd en opgeleid via ‘social learning’.
10.30 uur
Inleiding de toekomst van werken door prof. dr. W. de Ridder
Wim de Ridder is futuroloog en directeur van Future Studies. Hij was van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente.
12.15 uur
Lunch
13.15 uur
Inleiding HR-analytics, door Bas Hof en Suzanne van de Maarl
Hoe kan HR data-gedreven HR-beleid ontwikkelen voor de klanten?
HR kan niet meer volstaan met een mondeling advies. HR wordt een serieuze gesprekspartner als voorstellen worden ondersteund met een businesscase, als de strategische personeelsplanning is gebaseerd op data en voorspellingen en als het terugverdienen van de investeringen ‘hard’ kan worden gemaakt.
14.00 uur
Inleiding de toekomst van HR door prof. dr. L.C.E. van der Sluis
Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en visiting professor aan de Berlin School for Creative Leadership. Zij heeft meer dan 180 publicaties op haar naam staan en opereert in de driehoek van wetenschap, bedrijfsleven en overheidsinstellingen.
15.00 uur
Pauze
15.15 uur
Interactief vervolg op inleiding de toekomst van HR, door prof. dr. L.C.E. van der Sluis
16.15 uur
Pauze
16.30 uur
Inleiding Privacy en AVG door Ellen Beem en Lester von Meijenfeldt.
Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Het uitgangspunt van de AVG is dat persoonsgegevens alleen mogen worden verwerkt wanneer dit strikt noodzakelijk is. Dat betekent dat HR te maken gaat krijgen met veel meer en veel gedetailleerdere  verplichtingen voor de ‘verwerkers’ en veel verder verdergaande rechten voor ‘betrokkenen’.
17.15 uur
Inleiding Wendbaar organiseren door Jaap Peters. Jaap Peters is organisatieactivist van het eerste uur. Jaap studeerde Bedrijfskunde in Delft (Interdisciplinaire Interfaculteit Bedrijfskunde) en werkte, na een paar jaar als docent in het MBO-onderwijs, een tiental jaren als management consultant bij Ernst & Young. In 1995 startte hij zijn eigen bureau bij de rechtsvoorganger van DeLimes. In 1997 publiceerde hij zijn 1e boek en inmiddels is er een zevental boeken van zijn hand verschenen (o.a. Intensieve Menshouderij en Bij welke reorganisatie werk jij?).
18.45 uur
Afsluiting met diner
Kosten: € 1.500

Uitvoeringsdata

  • Uitvoeringsdata n.n.b

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.