Comptabiliteitswet en beheer

De Rijksoverheid heeft een omvangrijk stelsel aan wet- en regelgeving voor de inrichting, sturing en beheersing van haar eigen (financiële) bedrijfsvoering. De Comptabiliteitswet vormt de basis voor deze wet- en regelgeving. Voor auditors en medewerkers in een financiële functie is kennis van deze functie onmisbaar.

Voor
Auditors en controllers met een brede blik op de organisatie. We gaan uit van een basiskennis van de administratieve organisatie. Richtlijn: S10-S12.

Daarom deze opleiding
Om als auditor of financieel medewerker goed je werk te kunnen doen is het belangrijk dat je weet welke wet- en regelgeving richtinggevend is binnen de Rijksoverheid en hoe je deze moet interpreteren en toepassen.

Hiermee kom je terug
Na deze opleiding heb je inzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving rond bedrijfsvoering, sturing en beheer bij de Rijksoverheid: de Comptabiliteitswet (CW), de Baseline financieel en materieel beheer, de regeling Grote Projecten, de Regeling Periodiek Evaluatieonderzoek (RPE), de Handleiding risicobeheer, de Code contractprocesbeheer, het Uniform Subsidiekader (USK), het Voorschrift informatiebeveiliging Rijksoverheid (VIR) en nog veel meer.

Na afloop kun je:
  • alle relevante wet- en regelgeving rond bedrijfsvoering, sturing en beheer bij de Rijksoverheid op hoofdlijnen overzien
  • de betekenis van de wet- en regelgeving voor de inrichting en het beheer van de (financiële) bedrijfsvoering aangeven

Zo pakken we het aan
Ervaren docenten vanuit de Rijksoverheid geven een actueel en praktisch overzicht van de relevante wet- en regelgeving. Praktijkgerichte en herkenbare casuïstiek zorgt voor verdieping en vertaling naar de eigen werkpraktijk van de deelnemers.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 1 x 3 dagen en 1 x 2 dagen
Kosten: € 2.300

Uitvoeringsdata

  • ma 24 sep, di 25 sep, wo 26 sep, wo 10 okt, do 11 okt

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.