WebGenerator ProStats

Economie voor beleidsmakers - Rijksacademie.nl

Economie voor beleidsmakers

Wil jij een stevigere positie innemen in de gesprekken en discussies met je economisch geschoolde collega’s? Deze opleiding voorziet je van de nodige theoretische bagage, zodat ook jij economische principes op de juiste manier kunt toepassen in jouw beleidspraktijk. 
 
Voor
Beleidsmedewerkers die geïnteresseerd zijn in de economische principes binnen hun vakgebied en inhoudelijk willen meepraten met hun economisch geschoolde collega’s. Ook geschikt voor economen die hun kennis willen opfrissen.
 
Daarom deze opleiding
Als je op een financiële of economische afdeling bij het Rijk werkt, moet je meer dan alleen de basisbegrippen van de economie onder de knie hebben. Er wordt ook van je verwacht dat je op de hoogte bent van actuele economische vraagstukken. Deze training geeft je een stevige basis.
 
Hiermee kom je terug
Je bent helemaal op de hoogte van de belangrijkste economische begrippen en theorieën. Ook heb je een mening over actuele vraagstukken van het economische beleid. Je argumenteert moeiteloos over verschillende beleidsopties.
 
Aan de orde komen: 
  • de rol van de overheid
  • de economische ontwikkeling en het overheidsbeleid
  • enkele kernbegrippen overheidsfinanciën
  • het begrotingsbeleid
  • internationale aspecten
  • geld en financiële markten
 
Zo pakken we het aan
Tijdens de opleidingsdagen passeren niet alleen theorieën de revue, maar wordt vooral veel aandacht besteed aan de consequenties daarvan voor het beleid. Er is volop ruimte voor discussie. Daarbij gaat veel aandacht uit naar actuele vraagstukken. Je toetst je kennis met opdrachten.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 4 x 1 dag
Kosten: € 1.650

Uitvoeringsdata

  • wo 15 nov, wo 22 nov, wo 29 nov, wo 06 dec

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.