Financiële administratie

Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe? Zonder deze kennis ben je als organisatie stuurloos en is degelijk beleid onmogelijk. Gelukkig is er de financieel medewerker met een goed ingerichte financiële administratie die voldoet aan alle wetten en regels. In deze opleiding leer je wat daar bij de Rijksoverheid allemaal bij komt kijken.  

Voor
Medewerkers in S6-S9 met een financieel-administratieve functie bij de Rijksoverheid. Je hebt al wat basiskennis en hebt bij voorkeur de basisopleiding VOFMA al gevolgd.

Daarom deze opleiding
Om als financieel-administratief medewerker je werk goed uit te voeren, moet je heel wat in huis hebben. Hierbij gaat het niet alleen om financiële zaken, zoals boekhouden, maar ook om praktische kennis over het voeren van een overzichtelijke en betrouwbare administratie. Deze opleiding legt de link tussen boekhoudkundige kennis en de praktijk van de financiële administratie bij de Rijksoverheid.

Hiermee kom je terug
De opleiding behandelt het belang van een goede administratie en laat je zien welke wet- en regelgeving daarbij komt kijken. Verder ontdek je welke boekhoudkundige principes er zijn en leer je de weg vinden in de jaarrekening.

Na afloop kun je: 

  • aangeven wat het belang is van de administratieve functie en een goede administratie uitleggen
  • welke eisen de wet- en regelgeving (CW, HAFIR) stelt aan een goede administratie
  • de weg vinden in actuele administratieve ontwikkelingen binnen de Rijksoverheid

Zo pakken we het aan
De praktijk van de deelnemers staat centraal in deze opleiding. Ervaren medewerkers en managers van verschillende ministeries verzorgen een boeiende kijk op de financiële administratie, waarbij ze uitgebreid gebruikmaken van praktijkvoorbeelden en casussen. De opleiding wordt afgesloten met een toets.

Uitvoeringsdata

  • ma 15 okt, di 16 okt, wo 17 okt, ma 29 okt

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht