Inkopen en aanbesteden in de publieke sector B

Deze opleiding behandelt de procedures en spelregels rond inkopen en aanbesteden in de politiek-bestuurlijke context. Je maakt intensief kennis met het inkoopvak en je kent ook de plaats daarin van een (Europese) aanbesteding. Na afloop weet je hoe belangrijk een duidelijke inkoopbehoefte is en kun je omgaan met de specificatie van deze behoefte, de selectie van een juiste leverancier en de gunning van de opdracht.
 
Voor
(Senior)inkoopadviseurs, adviseurs bedrijfsvoering, inkoopcoördinatoren, inkoopmanagers of  juristen die betrokken of verantwoordelijk zijn voor complexe inkoopopdrachten bij het Rijk. Basiskennis van inkoop (bijvoorbeeld IAPSA of Nevi 1) is aan te bevelen. Richtlijn: Schalen S10-S12.

Daarom deze opleiding
Na deze opleiding ken je het hele inkoopproces: van het opstellen van de specificatie op basis van de inkoopbehoefte, via het selecteren van de beste aanbieder tot het gunnen van de opdracht. Na het volgen van deze opleiding kun je je kennis en vaardigheden met betrekking tot een specifiek onderdeel van het inkoopproces verder verdiepen in een van de vervolgopleidingen.
 
Hiermee kom je terug
Je weet welke doelstellingen de Rijksoverheid heeft met inkoop. Je kent de fasen van het inkoopproces en weet waarom inkoop bij de overheid anders is. Bij een (Europese) aanbesteding weet jij waar je op moet letten en aan welke regelgeving de overheid zich moet houden. Jij kunt een aanbesteding beoordelen en gunnen op basis van de gestelde criteria.
 
Na afloop kun je:
  • specificaties beoordelen
  • selectie- en gunningscriteria meetbaar maken en wegen
  • een aanbestedingsvoorstel beoordelen
  • de belangrijkste wet- en regelgeving benoemen
Zo pakken we het aan
De opleiding sluit goed aan bij de praktijk. Actuele casussen vormen vaak het uitgangspunt van de lesonderdelen. Daarbij word je geprikkeld om niet alleen met docenten, maar ook met de andere deelnemers in gesprek te gaan. De docenten werken allemaal in het inkoopvak en beschikken over ruime praktijkervaring.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 3 dagen. In de Studiegids 2018 is abusievelijk een foutieve duur en prijs opgenomen.
Kosten: € 1.400

Uitvoeringsdata

  • Uitvoeringsdata n.n.b

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.