Lean management Rijksoverheid

Steeds vaker zijn organisatieveranderingen bij zowel grote als middelgrote onderdelen binnen de Rijksoverheid gebaseerd op de uitgangspunten van lean management. Lean management is een methode waarmee je continu verbeteringen in werkprocessen kunt realiseren, in kleine beheersbare stappen.
Tijdens de opleiding leer je verschillende technieken effectief te implementeren in jouw werkomgeving. Je leert om te kijken vanuit waarden en het gezichtspunt van de (interne) klant. Hierdoor signaleer je verspillingen in de processen. Je leert hoe je verbeteringen door kunt voeren en hoe je meer met minder middelen kunt bereiken.

Voor
Rijksmedewerkers. Richtlijn: S10 en hoger. 

Daarom deze opleiding
Wil je weten wat lean management inhoudt en hoe je deze aanpak kunt toepassen binnen je eigen organisatie, dan is deze opleiding zeer geschikt. Je word je bewust van de mogelijkheden van het lean principe en je leert tegelijkertijd een aantal tools kennen om je werk juist en tijdig uit te voeren,  zonder veel verspilling.  

Hiermee kom je terug
Je maakt kennis met de achtergrond van lean management, de instrumenten (VOC, VSM, Kaizen etc.), de mogelijkheden én de randvoorwaarden van lean voor toepassing binnen de Rijksoverheid. 
De opleiding biedt in hoog tempo een combinatie van theorie en diverse praktijkcases binnen de Rijksoverheid. In de avond van de eerste opleidingsdag werk je aan een praktijkopdracht die door jou zelf of door een andere deelnemer is ingebracht. Zo kun je lean management meteen naar je eigen werkprocessen vertalen. 

Zo pakken we het aan
Deze opleiding wordt verzorgd door docenten vanuit de Rijksoverheid die succesvol lean management in hun eigen overheidsorganisatie toepassen (de docenten hebben zelf een green belt of black belt behaald).  

Uitvoeringsdata

  • do 27 sep, vr 28 sep (Vol)
  • do 26 sep 2019, vr 27 sep 2019

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht