WebGenerator ProStats

Lean management Rijksoverheid - Rijksacademie.nl

Lean management Rijksoverheid

Lean management is een methode waarmee je continu verbeteringen aan het licht kunt brengen, in kleine beheersbare stappen. Steeds vaker zijn organisatieveranderingen bij zowel grote als middelgrote onderdelen binnen de Rijksoverheid gebaseerd op de uitgangspunten van Lean management.

Tijdens de opleiding leer je verschillende technieken effectief implementeren in jouw werkomgeving. Je leert kijken vanuit de waarden en het gezichtspunt van de (interne) klant en hierdoor signaleer je verspillingen in de processen. Je voert verbeteringen door en bereikt veelal meer met minder middelen.


Voor

Senior beleidsmedewerkers, adviseurs bedrijfsvoering, controllers en auditors. Richtlijn: S10 en hoger. 

Daarom deze opleiding
Wil je weten wat Lean management inhoudt en hoe je het kunt toepassen binnen je eigen organisatie, dan is deze opleiding zeer geschikt. Je wordt je bewust van mogelijkheden van het lean principe en leert tegelijkertijd een aantal tools kennen om je werk juist, tijdig, met de juiste hoeveelheid uit te voeren en zonder al te veel verspilling.  

Hiermee kom je terug
Je maakt kennis met de achtergrond van Lean management, de instrumenten (VOC, VSM, Kaizen etc.) en de mogelijkheden én de randvoorwaarden van Lean voor toepassing binnen de Rijksoverheid. 

De opleiding biedt in hoog tempo een combinatie van theorie en diverse praktijkcases binnen de Rijksoverheid. In de avond van de eerste opleidingsdagwerk je aan een praktijkopdracht die door jou zelf of door een andere deelnemer is ingebracht. Zo kan je Lean management meteen naar je eigen werkprocessen vertalen. 


Zo pakken we het aan

Deze opleiding wordt verzorgd door docenten vanuit de Rijksoverheid die succesvol Lean management in hun eigen overheidsorganisatie toepassen (alle docenten hebben zelf een greenbelt of blackbelt behaald).  

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 2 dagen, met op de eerste dag een avondprogramma
Kosten: € 1300

Uitvoeringsdata

  • di 26 sep, wo 27 sep Vol

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.