Masterclass financieel management

De masterclass financieel management bestaat uit 4 dagdelen waarin de belangrijkste ontwikkelingen en nieuwste inzichten op het gebied van financieel management centraal staan.
 
Voor
De masterclass is bestemd voor (plaatsvervangend) directeuren, controllers, auditors en managers, senior adviseurs en/of afdelingshoofden die werkzaam zijn in een financiële functie, auditfunctie of een beleidsfunctie. Gestreefd wordt naar groepen met deelnemers uit diverse organisaties.
 
Daarom deze opleiding
In deze masterclass worden de actuele onderwerpen op het terrein van financieel management behandeld. Het thema van dit jaar is 'Slim beïnvloeden van beleid'. Aan de basis hiervan ligt de voortgaande digitalisering van processen en de mogelijkheden die IT biedt aan de controller en de beleidsmaker.
 
Zo pakken we het aan
De Masterclass financieel management laat je zien dat data een steeds grotere rol speelt in de financiële functie van het Rijk. Vier docenten gaan in op de stappen van het automatiseren van processen via data-analyse om zo te komen tot betere beslissingen. De sturing van overheidsbeleid op basis van datasturing maakt hier onderdeel van uit. De masterclass sluit af met de kunst van het beïnvloeden van beleid door een lobbycircuit dat veel groter en invloedrijker is dan je misschien vermoedt.
 
De aftrap is een door de Universiteit Leiden verzorgde middag over een methode om de financiële werkprocessen en de begroting te digitaliseren. De tweede middag verzorgt het bureau Decisive Facts en gaat over de data-analyse van processen bij de Sociale Verzekeringsbank. Veel data is beschikbaar, maar wat kan je er als FEZ-er mee? Hoe kan het je functie verrijken?
De derde middag geeft Ton van der Veen (oud FEZ-er), directeur bij de Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat, ons een kijkje in de digitale keuken van Rijkswaterstaat. Hij laat op basis van de eerste twee middagen heel tastbaar zien hoe de sturing van de processen bij Rijkswaterstaat ons naar een nieuwe wereld leiden. Tot slot maakt Audrey Keukens van Bureau Dröge en van Drimmelen ons wegwijs in de geheimen van het slim beïnvloeden van beleid. Thema voor deze middag is 'Public Affairs: lobbyen in Den Haag en Brussel'. 
Als deelnemer word je nadrukkelijk uitgenodigd om met de sprekers en collega's in discussie te gaan.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 4 middagen
Kosten: € 1.150

Uitvoeringsdata

  • wo 23 mei 2018, wo 30 mei 2018, wo 06 jun 2018, wo 13 jun 2018

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.