Risicomanagement en control

Goed risicomanagement is een onlosmakelijk onderdeel van managementcontrol. Wil jij je hier verder in verdiepen, dan is dit de opleiding voor jou. Je gaat naar huis met concrete kennis van risicomanagement, de toepassing ervan bij de Rijksoverheid en handvatten om dit management toe te passen in je eigen werkomgeving.
 
Voor
Ervaren medewerkers van de directies FEZ, directies Bedrijfsvoering en decentrale controllers die zich willen verdiepen in risicomanagement. Richtlijn: Schalen S11-S13
 
Daarom deze opleiding
De Rijksoverheid steekt veel energie in het uitkienen van strategie en beleid. Daarbij komen financiële verrassingen nooit gelegen. Met deze opleiding leer je hoe je risico’s in kaart brengt, weegt en beheerst.
 
Hiermee kom je terug
Je kent de kernbegrippen van risicomanagement en managementcontrol en weet hoe deze twee zich tot elkaar verhouden. Ook krijg je inzicht in verschillende technieken voor en toepassingsmogelijkheden van risk assessments (risico-identificatie en risicoweging).
 
Na afloop kun je:
  • je visie geven op risicomanagement binnen managementcontrol
  • het belang van risicomanagement beargumenteren
  • verschillende risicomanagementsystemen beoordelen
  • eenvoudige risicoanalyses uitvoeren of faciliteren
Zo pakken we het aan
We pakken de theorie en praktijk aan via een mix van casussen, opdrachten en discussies. Belangrijk onderdeel is de praktische toepassing, bijvoorbeeld door het simuleren van een control risk self-assessment. De docenten zijn van binnen de Rijksoverheid en beschikken over ruime ervaring met risicomanagement als controller in (grote) projecten.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 3 dagen
Kosten: € 1.500

Uitvoeringsdata

  • ma 16 apr, di 17 apr, wo 18 apr
  • wo 28 nov, do 29 nov, vr 30 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.