Winteracademie economie en beleid

Het CPB verwacht dat de zorguitgaven tijdens deze kabinetsperiode met zo’n € 10 miljard zullen stijgen. Tegelijkertijd ligt er een bezuinigingsopgave van € 1,9 miljard bij de ziekenhuizen, eerstelijn en wijkverpleging. Bezuinigingsproblematiek blijft dus voorlopig een actueel onderwerp. Deze door de Rijksacademie en de Leerstoelgroep Betaalbare Zorg (Radboudumc) georganiseerde winteracademie economie en beleid over de betaalbaarheid van de zorg gaat uitgebreid in op deze problematiek.Inzichten vanuit de praktijk, de wetenschap en het beleid komen aan bod. Hoogleraren en docenten van verschillende universiteiten en ook professionals uit de praktijk verzorgen interactieve colleges. De opleiding geeft volop ruimte om ook zelf in discussie te gaan. 

Deelnemers hebben na afloop inzicht in de financiering van de zorg, de belangrijkste mechanismen die van invloed zijn op de betaalbaarheid van de zorg, de invloed van politieke keuzes op de betaalbaarheid en de kwaliteit van de zorg, de visies van verschillende stakeholders (patiënten, zorgverzekeraars en zorgverleners) en de spanningen tussen beleid en uitvoering. Leidraad is het lesboek ‘Betaalbare zorg’, waarvan deelnemers een exemplaar krijgen. Deelnemers krijgen een uitnodiging voor een afsluitend congres over de problematiek van de opleiding.

Geïnteresseerd in de problematiek van de betaalbaarheid van de zorg? Ga naar www.rijksacademie.nl/interesse

Uitvoeringsdata

  • do 17 jan 2019, di 22 jan 2019, do 24 jan 2019, di 29 jan 2019

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht