WebGenerator ProStats

Winteracademie economie en beleid - Rijksacademie.nl

Winteracademie economie en beleid

De jaarlijkse winteracademie economie en beleid is ook in 2018 gewijd aan het zorgstelsel. De Rijksacademie organiseert deze opleiding samen met Celsus, academie voor betaalbare zorg. In deze vierdaagse opleiding passeren uiteenlopende aspecten van het Nederlandse zorgstelsel de revue. Een belangrijke vraag die daarbij aan de orde komt is: hoe houden we de zorg betaalbaar en tegelijkertijd van goede kwaliteit? De opleiding heeft in hoge mate een interactief karakter. Zij biedt dan ook volop mogelijkheden om in discussie te gaan over de onderwerpen die aan bod komen.
 
Hiermee kom je terug
Na het volgen van deze opleiding kun je meepraten over recente ontwikkelingen met betrekking tot de zorg (zowel de curatieve als de langdurige zorg) en het desbetreffende overheidsbeleid.  
 
Na afloop:
  • heb je meer inzicht in het Nederlandse zorgstelsel en de financiering daarvan
  • heb je meer inzicht in de visie van verschillende stakeholders (patiënten, zorgverzekeraars en zorgverleners) op de betaalbaarheid van de zorg
  • kan je de belangrijkste mechanismen benoemen die van invloed kunnen zijn op de betaalbaarheid van de zorg
  • ben je je meer bewust van de invloed van politieke keuzes en instituties op betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg
Zo pakken we het aan
De Winteracademie wil de deelnemers meer inzicht geven in (de discussie over) de betaalbaarheid van het Nederlandse zorgstelsel, vanuit de perspectief van de praktijk, de wetenschap en het beleid. Colleges en presentaties hebben een interactief karakter. De Winteracademie maakt het dus mogelijk om in discussie te gaan over verschillende onderwerpen die aan bod komen. De deelnemers ontvangen voor aanvang van de opleiding een aantal digitale overzichtsartikelen.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 4 dagen en afsluitend congres op 23 februari 2017
Kosten: € 1.800

Uitvoeringsdata

  • ma 12 feb 2018, di 13 feb 2018, ma 19 feb 2018, di 20 feb 2018

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.