WebGenerator ProStats

De werking van de Nederlandse economie - Rijksacademie.nl

De werking van de Nederlandse economie

Met kennis over de werking van de Nederlandse economie sta je stevig in je schoenen bij vakinhoudelijke discussies. Aan de hand van de ramingen en analyses van het CPB doe je deze kennis op. Je leert deze ramingen en analyses begrijpen en ontdekt hoe ze tot stand komen. Nuttige kennis voor je dagelijkse werk.
 
Voor
Beleidsmedewerkers die in hun werk te maken hebben met de voorspellingen en analyses van het Centraal Planbureau (CPB). Het is handig als je al wat macro-economische basiskennis hebt.
  
Daarom deze opleiding
Je kunt beter werken met de analyses en voorspellingen van het CPB als je snapt hoe ze tot stand komen. En als je die analyses en voorspellingen snapt, begrijp je ook meer van de werking van de Nederlandse economie en van de effecten van beleid.
  
Hiermee kom je terug
Je weet hoe de Nederlandse economie werkt en kent de effecten van uiteenlopende economisch-politieke maatregelen. In jouw rugzak zitten alle macro-economische kernbegrippen en verbanden. De CPB-modellen en de manier waarop het bureau zijn voorspellingen en analyses maakt, hebben voor jou geen geheimen meer.
  
Na afloop kun je: 
  • de publicaties van het CPB beter begrijpen
  • intensiever deelnemen aan discussies over het economisch beleid
Zo pakken we het aan
De opleiding is een mix van theoretische presentaties, discussies over economische beleidsvraagstukken en concrete opdrachten. Je maakt gebruik van recente CPB-publicaties.

Opleidingsduur en kosten
Opleidingsduur: 3 x 1 dag
Kosten: € 1.500

Uitvoeringsdata

  • wo 20 sep, wo 27 sep, wo 04 okt

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.