Succesvolle eerste editie van de nieuwe opleiding Beleidscontrol

Afgelopen september is de Rijksacademie samen met de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) de nieuwe opleiding Beleidscontrol gestart. Deze opleiding leert je het complete speelveld in je functie als beleidscontroller te overzien. Wat is doeltreffend, doelmatig en uitvoerbaar beleid en wat draagt hieraan bij? De Beleidscontroller kijkt net even verder dan alleen naar effectiviteit en efficiëntie. Maar hoe richt je je rol goed in en hoe creëer je draagvlak voor je adviezen in een politiek-bestuurlijke arena?

De Rijksacademie werkt al geruime tijd samen met het Zijlstra Center van de VU in de Controllersopleiding. Dit expertisecenter van de VU houdt zich bezig met public control, accounting en leiderschap en is daardoor een logische inhoudelijk partner. Vorig jaar kwam het idee om ook in de nieuw te ontwikkelen opleiding Beleidscontrol samen op te trekken. Het eindresultaat is een mooie mix geworden van academische inzichten en praktijkvoorbeelden, universiteits- en praktijkdocenten en een individuele slotopdracht die gerelateerd is aan je eigen organisatie en werk. Deelnemers van deze eerste lichting kijken positief terug op de opleiding en waren positief verrast door de nieuwe inzichten die de opleiding hen heeft gegeven.

De volgende groep start op 28 maart. Er zijn nog enkele plekken vrij. Schrijf je in via deze link.

De opleiding bestaat uit 7 opleidingsdagen verspreid over ongeveer 14 weken. De lesdagen zijn van 9.30 tot 16.30 uur en vinden afwisselend plaats bij de Rijksacademie in Den Haag of bij de VU in Amsterdam. Naast het volgen van de lesdagen vraagt de opleiding ook 40-60 uur voorbereiding en zelfstudie.

opleiding beleidscontrol