Financial trainees sluiten tweejarig traineeship spelenderwijs af!

Wie is ‘De Slimste Financial Trainee’? Die vraag stond centraal op de slotbijeenkomst van de lichting trainees die in september 2020 waren gestart met hun tweejarig financial traineeship. Naar analogie van het tv-programma de slimste mens werd in zes rondes bepaald wie met de eer ging strijken. E-learnings werden ter voorbereiding nog een keer doorlopen, presentaties herlezen en oude aantekeningen doorgenomen.

Ruim een uur werden de trainees stevig aan de tand gevoeld door onze projectmanager en quizmaster Ruben Ettes. In de tweede ronde ‘Open deur’ bijvoorbeeld met het benoemen van woorden die passen bij het onderwerp uit een getoonde videoboodschap zoals: ‘Wat weet u eigenlijk van… de miljoenennota?’ Maar gelukkig ook luchtige vragen passeerde de revue: ‘wie is de geestelijk vader van Haagse Harry? (voor wie het wil weten: Marnix Rueb).

En inderdaad, we hadden een winnaar: Rosa! Naast eeuwige roem kreeg zij een prachtige door de Rijksacademie ‘selfmade’ medaille uitgereikt!

Beeld: Rijksacademie

Wat weet u eigenlijk van… de Miljoenennota?

Beeld: Rijksacademie

Na de quiz werden de certificaten aan de trotse trainees uitgedeeld door Corina den Broeder, hoofd van de Rijksacademie. Een fotograaf was aanwezig om dit heugelijke en bijzondere moment vast te leggen.

Met in de middag een zelf georganiseerde surfactiviteit aan het strand van Scheveningen en een diner aan het Prins Hendrikplein, werd het traineeship van deze lichting financial trainees in stijl afgesloten.

Ook Financial trainee worden? Klik hier voor meer informatie over het Financial Traineeship.