Congres Miljoenennota 2024: Ambities en uitdagingen in verkiezingstijd

Dit jaar is Prinsjesdag anders dan anders: vanwege de demissionaire status van het kabinet zal de Miljoenennota 2024 een stuk beleidsarmer zijn dan gebruikelijk. Welke keuzes worden nog wél gemaakt? Tijdens het congres Miljoenennota zal er niet alleen over de financiële keuzes voor het komend jaar worden gedebatteerd, maar óók over welke uitdagingen er voor een volgend kabinet liggen.

De Studiegroep Begrotingsruimte (SBR) brengt zoals gebruikelijk voorafgaand aan de verkiezingen advies uit over de begroting van de Rijksoverheid. Wat staat er in hun eerste adviesrapport en hoe moet een volgend kabinet nu verder?

Het congres vindt plaats op donderdag 28 september en start om 14.45 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Gijs van der Vlugt (Algemene Financiële en Economische Politiek, Ministerie van Financiën) treedt op als dagvoorzitter.

Het programma is als volgt:

  • Toelichting op de Miljoenennota 2024 door Allard Postma (Begrotingsbeleid, Ministerie van Financiën);
  • Inleiding over het kwantitatieve advies van de Studiegroep Begrotingsruimte door Bas van den Dungen (Secretaris-Generaal van het Ministerie van Financiën, tevens voorzitter van de SBR);
  • Daarna delen Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank), Lex Hoogduin (em. Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen) en Hans Stegeman (hoofdeconoom Triodos Bank) hun visie met het publiek.

Deze drie sprekers gaan vervolgens onder leiding van de dagvoorzitter met elkaar en de zaal in debat tijdens de paneldiscussie.

De bijeenkomst wordt om 16.45 uur afgesloten met een hapje/drankje. 
 
Aan deelname aan dit congres zijn geen kosten verbonden. Meld je wel tijdig aan.

Miljoennota
Beeld: ©Rijksacademie