Collega’s van Curaçao volgen een opleiding bij de Rijksacademie

Onze collega-ambtenaren van Curaçao weten de Rijksacademie steeds beter te vinden. Afgelopen maand volgden Nycheline Grigorius, Giovanni Roozendal, Luvienne Ersilia en Jeremy Martina de opleiding Basis administratieve organisatie op locatie bij de Rijksacademie. Samen met ambtenaren van de Nederlandse Rijksoverheid kregen zij les van de docenten Bastiaan Bouma en Esther Bastiaanse over dit vakgebied.

Deelnemers BAO uit Curacao
Beeld: ©Rijksacademie
Docente Esther Bastiaanse en de deelnemers vanuit Curaçao

Onze collega-ambtenaren van Curaçao weten de Rijksacademie steeds beter te vinden. Afgelopen maand volgden Nycheline Grigorius, Giovanni Roozendal, Luvienne Ersilia en Jeremy Martina de opleiding Basis administratieve organisatie op locatie bij de Rijksacademie. Samen met ambtenaren van de Nederlandse Rijksoverheid kregen zij les van de docenten Bastiaan Bouma en Esther Bastiaanse over dit vakgebied.

Met als leidraad het risicomanagementmodel COSO ging de groep aan de slag met vraagstukken rond het functioneren van de administratieve organisatie (AO), de bestuurlijke informatievoorziening (BIV) en de interne controle (IC) bij de Rijksoverheid.

Beeld: ©Rijksacademie
Het interne betrouwbaarheidssyteem gebaseerd op COSO ICF

Zoals gebruikelijk bij opleidingen van de Rijksacademie lag het zwaartepunt op leren uit de praktijk. Na kort een theoretische basis gekregen te hebben, gingen de deelnemers al snel over op het oefenen met casussen en bespreken van vraagstukken waarbij de docenten de relatie leggen met de eigen werkpraktijk. De deelnemers sloten hun opleiding af met een eindcasus waarin ze lieten zien hoe ze de opgedane kennis toepasten. De collega’s waren erg positief over de opleiding en zijn met goede (leer-)ervaringen weer naar huis gevlogen.

Bastiaanse vertelt:

“Het mooist aan een opleiding bij de Rijksacademie is dat we als docenten vanuit onze praktijkervaring het vakgebied uitleggen, daarbij verbanden leggen met actuele ontwikkelingen zoals de digitalisering van overheidsprocessen en deelnemers leren van elkaars praktijkdilemma’s. Een opleiding is voor mij geslaagd als een deelnemer de opgedane kennis en ervaring in kan zetten om de processen van de eigen organisatie te verbeteren.”

Nieuwsgierig naar de Basis administratieve organisatie of één van onze andere Audit opleidingen? Meld je dan nu hier aan.