Audit

Basisprogramma

Basis accountantscontrole

Basis administratieve organisatie

Fraudepreventie en detectie

Basis comptabele wet- en regelgeving

Public sector auditing

Vervolgopleiding

De psychologie van de oordeelsvorming

IT-audit

Kwantitatieve methoden en technieken

Onderzoeksmethodologie voor auditors

Performance auditing

Actuliteitenprogramma

Masterclass auditors in de publieke sector

Auditvaardigheden

Communiceren op strategisch niveau

Toelichting Auditprogramma

Het mooie van het woord auditor is de dubbele betekenis die het heeft:

  1. Uitvoerende van een audit: een controleur van een organisatie zoals een accountant
  2. Toehoorder: iemand die lessen volgt maar geen examen aflegt

‘Controleur’ en ‘toehoorder’ in één persoon. Als auditor wordt steeds meer verwacht dat je luistert naar en weet wat er in de organisatie gebeurt. Om het werk goed te kunnen doen, moet je verstand hebben van de organisatie. Je helpt het management om meer inzicht te krijgen in de primaire processen van de bedrijfsvoering. Voor de geïnteresseerde ‘toehoorder’ biedt de Rijksacademie een mooi pakket aan basis-, vervolg- en verdiepende opleidingen op het gebied van audit. Ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld (comptabele) wet- en regelgeving, onderzoeksmethodologie of professionele vaardigheden vertalen we naar de werkpraktijk voor auditors in de publieke sector en krijgen een plek in onze opleidingen of masterclasses.

Onze opleidingen voor auditors sluiten ook goed aan bij de vier faculties (vakgebieden) die de NBA heeft geformuleerd:

  • Accounting & Reporting
  • Audit & Assurance
  • Business & Management
  • Ethiek, Cultuur & Gedrag

De Rijksacademie heeft daarnaast nog veel meer te bieden voor de auditor! Om de organisatie waarin je werkt nog beter te begrijpen, zijn ook de opleidingen op het gebied van financieel management, economie en bedrijfsvoering nuttig om te volgen. Zo bieden wij opleidingen aan als Data-analyse, Inkopen bij het Rijk, Projectbeheersing en Beleidscontrol. Laat je verrassen door het  aanbod aan organisatiebrede opleidingen die de Rijksacademie biedt en word een kritisch toehoorder.

Voor auditors bij het Rijk biedt de Rijksacademie een compleet pakket van specialistische opleidingen aan die je nodig hebt om – binnen de context van het Rijk – je werk te kunnen doen. Onze opleidingen vormen een aanvulling op de reguliere postgraduate opleidingen en sluiten nauw aan bij de beweging (ken je vak, ken je omgeving, ken jezelf) die de auditfunctie binnen het Rijk wilt maken.

Vanaf 1 januari 2021 zijn de nieuwe voorschriften voor permanente educatie van de NBA van toepassing op alle accountants. Dit betekent dat je elk kalenderjaar een PE-portfolio opstelt waarin je aangeeft op welke wijze jij je kennis en vaardigheden gaat bijhouden. Je formuleert leerdoelen en legt vast op welke wijze je deze doelen gaat behalen. Je kiest zelf hoe je vormgeeft aan je beroepsontwikkeling. In het aanbod van de Rijksacademie vind je vast een opleiding die past bij jouw leerdoel.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan ons aanbod. Weet je niet zeker of de opleiding geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op (088-4429900).