Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Basis Comptabele Wet- en Regelgeving

Blended learning
4 dagen
€ 2.100,00
rijksacademie@minfin.nl

Beschrijving

De Rijksoverheid heeft een omvangrijk stelsel aan wet- en regelgeving voor de inrichting, sturing en beheersing van haar eigen (financiële) bedrijfsvoering. Voor auditors, controllers en financiële medewerkers is kennis over deze wet- en regelgeving essentieel voor begrip van en oordeelsvorming over de inrichting en uitvoering van (financiële) bedrijfsvoeringsprocessen.

Is jouw organisatie aangesloten bij Leer-RijkMeld je dan aan via Leer-Rijk. Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO).

Voor

Auditors met een brede blik op de organisatie en geïnteresseerde controllers en financiële medewerkers. Richtlijn: S9-S12.

Daarom deze opleiding

Of je nu auditor, controller of financiële medewerker bent, om je werk goed te kunnen doen is het essentieel dat je weet welke wet- en regelgeving van toepassing is en hoe je deze correct moet interpreteren en toepassen.

Hiermee kom je terug

Na deze opleiding heb je inzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving rond bedrijfsvoering, sturing en beheer bij de Rijksoverheid: de Comptabiliteitswet, de Regeling rijksbegrotingsvoorschriften, de Regeling periodiek evaluatieonderzoek, de Regeling agentschappen, de Regeling grote projecten en nog veel meer.

Na het afronden van deze opleiding:

  • overzie je de belangrijke relevante wet- en regelgeving rond bedrijfsvoering, sturing en beheer bij de Rijksoverheid op hoofdlijnen
  • ken je de betekenis van de wet- en regelgeving voor de inrichting en het beheer van de (financiële) bedrijfsvoering

Zo pakken we het aan

Ervaren docenten vanuit de Rijksoverheid geven een actueel en praktisch overzicht van de relevante wet- en regelgeving. Praktijkgerichte en herkenbare casuïstiek zorgt voor verdieping en vertaling naar de eigen werkpraktijk van de deelnemers. Er wordt van je verwacht dat je opdrachten voorbereidt ter verdieping van de lesstof.

E-learning

Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst krijg je toegang voor de e-learning. Een voorbereidende opdracht is hierin opgenomen. Bij deze opdracht ga je na in welke context en bij welke casus je al te maken hebt gehad met de comptabiliteitswet- en regelgeving.

De e-learning wordt afgesloten met een aantal vragen. Het antwoord op de vragen schrijf je op en neem je mee naar de gezamenlijkse sessie. In deze gezamenlijke sessie neemt de docent de vragen door en vind je samen met de docent het juiste antwoord.

 

Uitvoeringsdata 2024

  • 9 & 10 september, 7 & 8 oktober 
  • 15, 16, 28 & 29 oktober 

Inschrijfvoorwaarden 

De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de termijn eigenlijk al verlopen is. 

Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO). Is jouw organisatie aangesloten bij een leerportaal/Leer-Rijk? Meld je dan aan via het portaal van jouw organisatie. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van deelname door de Rijksacademie. Kijk hier voor de volledige inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Voor vragen bel 088-442 9900.