Traineeship Rijksinkoopprofessionals

TRIP, het traineeship voor Rijksinkoopprofessionals, biedt starters op de arbeidsmarkt de kans om het inkoopvak op topniveau binnen het Rijk te leren kennen. De Rijksoverheid koopt jaarlijks voor ongeveer €10 miljard aan goederen en diensten in. Of het nu gaat om de inkoop van medicinale cannabis, de ICT-infrastructuur of duurzame kantoorinrichting voor de gehele Rijksoverheid.

TRIP stoomt je in 2 jaar tijd klaar voor een mooie carrière binnen het inkoopvak. 

Ben jij (bijna) klaar met jouw wo-opleiding? En wil jij jouw carrière starten op het gebied van inkoop bij de (Rijks)overheid. Ben je leergierig en nieuwsgierig? Dan is het Traineeship Rijksinkoopprofessional iets voor jou!

Wat ga je doen?

Inkoopprofessionals bij de (Rijk)soverheid leiden de meest complexe inkoopprojecten zodanig dat de (Rijks)overheid het beste van de markt haalt, die markt maximaal laat presteren en tegelijkertijd een maatschappelijk bijdrage laat leveren. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bent betrokken bij grote impactvolle projecten die soms ook in de politieke schijnwerpers staan en voert gesprekken waarin je al je vaardigheden moet aanwenden.

Waar ga je dat doen?

In 2 jaar werk je op 3 verschillende werkplekken door heel Nederland. Waar je gaat werken en wat je gaat doen proberen we zo veel mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke affiniteiten en ontwikkelpad. Bij de inkoopcentra maak je bijvoorbeeld kennis met de vele facetten van de rijksinkoop en werk je toe naar steeds complexere inkooptrajecten in multidisciplinaire teams. Omdat de werkplekken verdeeld zijn onder verschillende ministeries en gemeenten en verspreid door het land zijn, krijg je een breed beeld gedurende de 2 jaar van het traineeship.

Wat bieden we je?

Je krijgt de kans om het inkoopvak binnen de (Rijks)overheid te leren en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Gedurende 2 jaar maak je kennis met de verschillende aspecten en onderdelen van (rijks)inkoop. Daarnaast biedt het afronden van het traineeship je een carrière op het gebied van inkoop en uitstekende carrièrekansen op andere vlakken in de bedrijfsvoering.

De Rijksacademie verzorgt het opleidingsprogramma

De docenten zijn meestal vakinhoudelijke medewerkers en expert op het gebied van een bepaald thema. Zo sluit de opleiding goed aan bij de praktijk. Tijdens je opleiding maak je kennis met het overheidslandschap, het inkoopvak en het inkoopwerkveld. Tijdens het 2e jaar van je traineeship leggen we meer nadruk op persoonlijke ontwikkeling en vaardigheidstrainingen zoals vergadertechnieken en adviesvaardigheden, om jouw persoonlijke effectiviteit te maximaliseren.

Wil je meer weten over het traineeship?
Kijk dan op  Traineeship Rijksinkoopprofessionals