Traineeships

De belangen en de uitdagingen bij de Rijksoverheid zijn groot en dat vraagt om mensen met een intrinsieke drive om te werken voor Nederland. Het Rijk heeft voor starters die dit hebben een aantal algemene en specialistische traineeprogramma’s waaronder het Rijkstraineeprogramma, het Financial traineeship, het Traineeship Rijksinkoopprofessionals en het Rijks I-traineeship. De Rijksacademie draagt met de verzorging van (een deel van) de opleidingsprogramma’s van deze vier traineeships bij aan de versterking en professionalisering van de rijksdienst. Voor meer informatie zie onderstaande links naar de websites van de betreffende traineeprogramma’s.

Het Rijkstraineeprogramma

Het Rijkstraineeprogramma is een 2-jarig traineeprogramma voor pas (wo)-afgestudeerden. Ben jij ambitieus, wil jij Nederland beter en mooier maken en vind jij werken voor het maatschappelijk belang het mooiste wat er is? Dan is het Rijkstraineeprogramma misschien wat voor jou.
Klik hier om naar de site van het Rijkstraineeprogramma te gaan.

Rijks I-Traineeship

Het Rijks I-Traineeship is voor net of bijna afgestudeerde hbo'ers en wo'ers dé start van een carrière bij de Rijksoverheid. In 2 jaar tijd ontwikkel jij je tot professional op het gebied van ICT, Data of Cyber door mee te werken aan actuele I-vraagstukken bij verschillende rijksorganisaties. Met jouw nieuwe kennis en innovatieve inzichten draag jij bij aan de toekomst van Nederland.

Klik hier om naar de site van het Rijks I-Traineeship te gaan.

Traineeship Rijksinkoopprofessionals

Het Traineeship (Rijks)inkoopprofessionals (TRIP) biedt je de kans om het inkoopvak en de inkoopwereld binnen de (Rijks)overheid van A tot Z te leren kennen. Heb jij een (bijna) afgeronde hbo-master of wo-masteropleiding? Meld je dan aan voor het 2-jarig programma waarna je jezelf inkoopprofessional mag noemen.

Klik hier om naar de site van het Traineeship Rijksinkoopprofessionals te gaan.

Financial Traineeship

Iedere derde dinsdag van september brengt onze minister van Financiën het koffertje met de Rijksbegroting en Miljoenennota naar de Tweede Kamer. Ben je net klaar met je universitaire studie en wil je hieraan bijdragen? Het Financial Traineeship biedt jou alle kansen om je te verdiepen in financiën, politiek en beleid. Bij welk ministerie of welke uitvoeringsorganisatie je ook terechtkomt: overal werk je mee aan de besturing van Nederland. En dus aan de inhoud van het koffertje.

Klik hier om naar de site van het Financial Traineeship te gaan